Off-page SEO оптимизация, Off page SEO - 3D Web Design $100 - $10000
Юли
05

Off-page SEO оптимизация, Off page SEO

(39 гласа, оценка 4.95 от 5)


Off-Page SEO - оптимизация за търсачки OffPage или "линк билдинг" на Български

SEO оптимизация Фактори за класиране в Google за Off page SEO оптимизация

Офпейдж СЕО ("Off page SEO" или още наричана на български "външна оптимизация", "изграждане на връзки" към сайт или "линк билдинг", а също и "link building" на английски) означава че се оптимизира извън сайта ви, работи се по други уеб сайтове - SEO оптимизатора работи OffPage (извън вашия уеб сайт). При този тип оптимизация се пишат големи количества текстове и те се публикуват в много, различни сайтове.

Защо се извършва Off Page SEO оптимизацията? Защо е важен линк билдингът?

Off Page оптимизацията се извършва... просто защото дава силен ефект за класирането ви в Google! Картинката отдолу и едната отгоре горе показват как алгоритъма на Гугъл отчита доколко е достоверен сайта ви и доколко може "да му се вярва" (тоест, къде да го класира при съответното търсене). Това което вие пишете сами в сайта си (това което пишете сами за себе си във вашия сайт) е много по-маловажно от това, което казват другите за вас. А това, което казват другите сайтове за Вашия уебсайт са именно публикациите които се пускат за Offpage SEO оптимизация и съдържат линк към сайта ви, името на сайта, фирмата ви, описание на услугите и продуктите ви.

Самите Google казват, че линковете са един от трите най-важни фактора в алгоритъма на търсачката Google!

Google алгоритъм фактори за класиране

Как се извършва Off-Page SEO оптимизация?

Няколко от начините за извършване на Offpage SEO оптимизация са:

  • Линк билдинг.
  • Прес релийзи.
  • Размяна на линкове, обмен на линкове между един или повече уеб сайта.
  • Регистрации в директории за статии и бизнес директории.
  • Публикуване на качествени статии за вашия сайт на други сайтове. Като е добре съдържанието на статиите да е качествено и полезно за потребителите, за да получите в пъти по-силен ефект.
  • Създаване на цели сайтове, форуми и блогове с единствената цел да повишат класирането на вашия уеб сайт и да го популяризират.
  • Постове в социални мрежи и популяризиране на сайта ви в социални мрежи.
  • Изработка на сателитен сайт, линкващ основния (остаряла тактика, вече не се практикува).
  • Създаване на огледални (mirror) сайтове (остаряла тактика).
  • Купуване на линкове от борси (остаряла тактика с ограничено приложение).

Важно е да знаете, че:

  1. "Off-page SEO" оптимизирането е трудоемко, а оттам и скъпо.
  2. Когато се извършва този вид оптимизация, се пишат големи количества уникални текстове което като услуга се нарича SEO копирайтинг.
  3. Всеки текст се публикува заедно с линк към сайта ви в различни сайтове. Това се прави в МНОГО на брой различни сайтове. 1, 2, 3, 5 публикации и малко на брой линкове не водят до почти нищо за сайта ви. Необходими са 10, 20, 50 или 100 линка от 100 различни домейна (пример), а не 100 линка от един и същи сайт!
  4. За максимален ефект се публикува по ЕДНА публикация със само 1 линк в един сайт. Тоест, трябва да се публикуват сто различни публикации във 100 различни сайта, а не да се сложат 100 линка към сайта ви във само един сайт! Ако направите последното, рискувате наказание от Google!
  5. Съотношението вложени пари-ефект за сайта ви е поне два пъти по-лошо спрямо другият вид оптимизиране на сайт - OnPage SEO оптимизацията.
  6. Важно е да знаете че SEO услугите за линк билдинг нямат нищо общо с услугата изработка на сайт! Тоест, такъв тип услуги никога не са включени в цените за изработка на сайтове.

Защо да избера 3D Web Design за OffPage SEO оптимизация на моя сайт?

Отговорът е прост: Когато искате да сте класирани в Google за средно-трудни или за трудни ключови думи, класирането на сайта ви зависи на над 65-70% от линк билдинга му и популяризирането му в социалните мрежи! Затова и се набляга предимно на тези услуги - те дават най-силен ефект. А кой е най-силния параметър на линк билдинга: От колко различни качествени сайта сочат линкове към сайта ви. Тоест, трябват ви линкове от много на брой различни домейни, най-добре по един линк от сайт. И тук вече може да ви дойде наум, че фирмата която ще извършва за вас линк билдинг услуги ТРЯБВА да има МНОГО на брой лично нейни сайтове.

Намерили сте фирма която ще оптимизира сайта ви? Чудесно! Попитайте ги колко ТЕХНИ сайта имат на вашата тематика, колко сайта са ТЯХНА собственост?

Защото ако фирмата ви прави оптимизация в 50 различни сайта, от които само 15 са техни, то това означава, че за останалите 35 тази фирма просто ви товари - купува линковете от собствениците на сайтовете и ви ги препродава по-скъпо. Знаете ли, че повечето фирми за SEO оптимизация в България не разполагат с по повече от 20-30 уеб сайта тяхна собственост? 3D Web Design притежава 370 Български сайта и над 120 Англоезични. Офертите за линк билдинг услуги в сайтовете собственост на 3D Web Design са тук.

Прочетете още: как извършваме SEO оптимизация на сайт или вижте нашите успехи - примери за успешен линк билдинг извършен за уеб сайтове на наши клиенти: нашето SEO портфолио.

OffPage SEO оптимизацията в комплект с правилно OnPage SEO оптимизиране дава още по-висок резултат, но е и по-скъп. 3D Уеб Дизайн е фирма, изработила много уеб сайтове (до момента над 1000 изработени сайта за 15 години от 2007 досега). Разполагаме с голям брой наши уеб сайтове които са развивани с години (над 350 БГ сайта и над 100 англоезични) и можем да класираме в Google бързо всеки Български уеб сайт на всякаква тематика.

Предлагаме отлични пакетни цени за OffPage оптимизацията на всеки БГ или англоезичен сайт. Разполагаме с огромни възможности за публикуване на линкове в англоезични сайтове и в български сайтове просто защото сайтовете са наши. Отделно от нашите сайтове, имаме възможности и за публикуване в сайтове на големи Български и Англоезични медии. Това е много подходящо за областите с най-висока конкуренция като пари, недвижими имоти, форекс, банки, дизайн, уеб, софтуер, техника и IT, кредити, мебели, хостинг и други.

SEO услуги за OffPage SEO на 3D Web Design:

Отзиви от SEO услугите на 3D Web Design:

Можете да прочетете тук: отзив за нашите копирайтинг услуги и още много други отзиви за SEO услугите на 3D Уеб дизайн.

Откъде да поръчате външна оптимизация на сайт в 3D Web Design:

В нашият сайт можете да подадете от тук запитване за SEO оптимизация. Свържи се с нас сега: на телефон 0898 61 57 36 или по имейл: Контакти.


Предишна Топ десет SEO оптимизация лидери, Seo консултанти   Следваща On-Page SEO оптимизация
Автор: 3D Web Design.
Адрес: ул. Панайот Волов 25, 1527, София, България
. Телефон: +359898615736

Публикуван в SEO оптимизация - SEO оптимизиране